WILLOW (Fűzfa)

Kulcstünetek: önsajnálat, megbántottság

„Azoknak, akiket csapás és balszerencse ért, és ezeket nehezen tudják elfogadni panaszkodás és neheztelés nélkül, mivel az életet sokszor az általa hozott siker szerint ítélik meg. Úgy érzik, nem érdemelték meg az ilyen mértékű megpróbáltatást, hogy mindez igazságtalan volt, és elkeserednek. Gyakran kevesebb érdeklődést és kevesebb aktivitást mutatnak az élet azon dolgai iránt, melyekben azelőtt örömüket lelték.”

(Dr. Edward Bach: A tizenkét gyógyító)

A Willow önsajnáló, megbántott, keserű embereknek segít. Ez az esszencia semlegesíti a haragot, helyreállítja a humorérzéket és valós arányban és jelentőségben láttatja az eseményeket. Az ilyen ember elkeseredett, hárítja a felelősséget, nehezen bocsát meg, nagyon bekeményedett. Irigyli mások jó szerencséjét, egészségét, sajnálja tőlük a sikert vagy boldogságot. Nagyon rossz beteg válik belőle, mert állandóan elégedetlen, s a világért sem ismerné el, ha javul az állapota.

Pozitív Willow – állapotban meg tud bocsátani és el tud felejteni múltbéli igazságtalanságokat. Pesszimizmusból – optimizmus. Konstruktívan gondolkozik, hisz abban, hogy az élet nem arról szól, hogy másokat hibáztatunk, hanem arról, hogy befelé figyelünk. Előtérbe helyezi az, „ahogy bent, úgy kint” elvét, tudatosan e szerint él, felelősséget vállalva sorsáért.