WILD ROSE (Vadrózsa)

Kulcsszavak: lemondás, beletörődés, apátia

„Azok, akik látszólag elegendő ok nélkül minden történés iránt lemondóvá válnak, és csupán átsiklanak az életen, úgy veszik, ahogy jön. Akik nem hajlandók erőfeszítést tenni a dolgok javítása és némi öröm érdekében. Az életükért folytatott küzdelmet panasz nélkül feladják.”

(Dr. Edward Bach: A tizenkét gyógyító)

A Wild Rose azoknak való, akik beletörődtek egy kellemetlen helyzetbe. Ez lehet betegség, egy unalmas életforma, vagy egy hálátlan munkakör. Mégsem panaszkodnak. Valójában annyira levertek, hogy nem is próbálnak meg változtatni, nem akarják élvezni az élet apró örömeit. Inkább belenyugszanak a rosszba, elfogadják, amit az élet hoz; tapasztalataik alá rendelik magukat.

Pozitív Wild Rose – állapotban az emberben élénk érdeklődés jelenik meg az élet, a világ és a munka iránt. Lemondás helyett ambíciót és céltudatot kezdenek érezni, helyreáll egészségük, élvezik munkájukat, egészségüket. Megértik, hogy felelőséggel tartoznak életük alakulásáért, körülményeiért, tehát a változásokat nekik kell kezdeményezni, ha nincsenek valamivel megelégedve.