WHITE CHESTNUT (Fehér vadgesztenye)

Kulcsszavak: zavaró gondolatok, szellemi csatározás

„Azoknak, akik nem tudják megakadályozni, hogy nemkívánatos gondolatok, elképzelések, belső érvek fészkeljék be magukat elméjükbe. Általában olyan időpontokban, amikor a pillanatnyi érdeklődés nem elég erős ahhoz, hogy elméjüket betöltse. Gondolatok, amelyek aggasztó és makacs módon, ha egy időre eltávolodtak is, visszatérnek. Úgy tűnik körbe – körbe járnak, és szellemi gyötrelmet okoznak. Ilyen kellemetlen gondolatok jelenléte elűzi a belső békét, és meggátolja az illetőt abban, hogy kizárólag az adott nap munkájára vagy élvezetére tudjon gondolni.”

(Dr. Edward Bach: A tizenkét gyógyító)

A White Chestnut azoknak segít, akiknek makacsul visszatérő kellemetlen, zavaró gondolataik vannak. Nem tud elszakadni valamilyen emléktől, esetleg egy vita érveitől és újra meg újra végigpörgeti képzeletében ugyanazt a jelenetet; „fecsegő elme”. Nehezére esik összpontosítania napközben, este pedig nem tud elaludni.

A pozitív White Chestnut – állapot megnyugvást hoz. Belső béke, tiszta elme, fegyelmezett gondolatok jellemzik. Az ember képes céltudatosan gondolkodni és a probléma megoldására, a továbbhaladásra fókuszálni. Az aggodalmakat felváltja a kedvező végkifejletbe vetett hit. A gondok megoldása és ötletei maguktól bukkannak elő.