WATER VIOLET (Békaliliom)

Kulcsszavak: büszke, magának való

„Azoknak, akik egészségben vagy betegségben egyaránt szeretnek egyedül lenni. Nagyon csendes emberek, akik zaj nélkül mozognak, keveset beszélnek és akkor is finoman. Nagyon függetlenek, tehetségesek és önállóak. Mások véleményétől majdnem mentesek. Távolságtartóak, másokat békén hagynak, és saját útjukat járják. Gyakran okosak és tehetségesek. Békéjük és nyugalmuk áldásosan hat a környezetükben lévőkre.”

(Dr. Edward Bach: A tizenkét gyógyító)

A Water Violet értelmes, nyugodt, jó képességű, visszahúzódó, megfontolt embereknek való. Távolságtartók, különcnek tűnnek, fölény érzése. Ha fáradtak vagy ha túl sok inger éri őket, hajlamosak visszahúzódni, emiatt társaik társaságkerülőnek és hűvösnek tartják őket. Ha szenvednek magukba fordulnak, bánatukat nem osztják meg. Nem támaszkodnak senkire, soha nem kérnek segítséget. Nehezen nyílnak meg.

Pozitív Water Violet – állapotban szorosabb kapcsolat alakul ki másokkal, annak ellenére, hogy a bölcsesség és a méltóság továbbra is meghatározó jellemző marad. Továbbra is szívesen van egyedül, de kész a közeledésre, ha a helyzet úgy kívánja. Mások szemében kiegyensúlyozott, türelmes, belsőleg független ember. Gyakran mások szolgálatába állítják tudásukat tanárként vagy tanácsadóként.