WALNUT (Diófa)

Kulcstünetek: megóv a változástól, a külső hatásoktól

„Azoknak, akiknek határozott ideáljaik és kitűzött céljaik vannak az éleben és ezeket be is töltik, viszont néha mások lelkesedése, meggyőződése vagy erős véleménye kísértésbe viheti őket, hogy eltávolodjanak saját ötleteiktől, céljaiktól és munkájuktól. A gyógyír állhatatosságot és védelmet nyújt külső befolyásokkal szemben.”

(Dr. Edward Bach: A tizenkét gyógyító)

A Walnut azoknak való, akik nehezen alkalmazkodnak egy megváltozott helyzethez, akik túl érzékenyek egyes eszmékre, hangulatokra vagy befolyásokra. Változások, fordulópontok: fogzás, kamaszkor, várandóság, válás, menopauza, vallási krízis, költözés, új munkahely, leszokás, régi megkötöttségektől való elszakadás, barát vagy hozzátartozó elvesztése, öregedés alkalmával segíthet. Akkor van rá szükség, ha határozott elképzelésekkel rendelkező és az életben boldogulni óhajtó embert egy erősebb személy, kedvezőtlen körülmények, családi vagy egyéb kötelékek, esetleg a múlt emlékei meggátolnak a haladásban vagy eltérítik választott útjáról.

Pozitív Walnut – állapotban megszabadul az ember a múlttól. A gyógyír lehetővé teszi, hogy egyenletesen haladjunk az életúton. Segít a szükséges változásokat véghezvinni, vagy folytatni a terveket akkor is, ha mások ellenzik vagy akár kigúnyolják. A Walnut állandóságot biztosít és megvéd mások befolyásától.