VERVAIN (Vasfű)

Kulcstünetek: túlzott lelkesedés, túlbuzgóság

„Azok, akik határozott elvekkel és elképzelésekkel bírnak, melyek meggyőződéseik szerint jók, és melyeket csak nagyon ritkán változtatnak meg. Nagy vágyuk, hogy maguk körül mindenkit saját életszemléletükre térítsenek meg. Erős akarattal és nagy bátorsággal bírnak, amikor meg vannak győződve azokról a dolgokról, melyeket tanítani akarnak. Még betegen is sokáig folytatják a küszködést, amikor mások már régen lemondtak volna kötelességeikről.”

(Dr. Edward Bach: A tizenkét gyógyító)

A Vervain azoknak való, akik szilárd meggyőződésekkel bírnak, s ezeken nem akarnak változtatni, mivel szerintük nézeteik helyesek. Elszántak, de túl feszültek, túlbuzgók. Ezek az emberek gyakran túl sok munkát vállalnak, feleslegesen sok energiát fektetnek mindenbe, ezáltal túlvállalják teljesítőképességüket. Erős akaratúak és határozott véleménnyel rendelkeznek, érzékenyek az igazságtalanságra. „Térítő” típus. Magas ideák vannak bennük, melyeket másokra akarnak erőltetni.

Pozitív Vervain – állapotban nyugalom, bölcsesség, tolerancia van jelen, az ember képes megpihenni. Noha meggyőződései szilárdak maradnak, szükség esetén változtatni tud rajtuk, és nem érzi úgy, hogy másokat is meg kell győznie igazáról. Látóköre kiszélesedik.