ROCK WATER (Forrásvíz)

Kulcstünetek: rugalmatlanság, önmegtartóztatás

„Azok, akik túl szigorúak saját életmódjukban. Akik az élet örömeiből és élvezeteiből sok mindent visszautasítanak, mert úgy vélik, mindez megzavarhatja munkájukat. Kemény mesterek önmagukkal szemben. Egészségesek, erősek és aktívak akarnak lenni, és bármit megtesznek, melyről úgy hiszik, megadja nekik mindezt. Remélik, hogy példájukkal hatással lehetnek másokra, akik elképzeléseiket követve végül is jobbá válhatnak.”

(Dr. Edward Bach: A tizenkét gyógyító)

A Rock Water rugalmatlan embereknek való, olyanoknak, akik nagyon magas mércét állítanak önmaguknak és túl szigorúak önmagukkal szemben. Szinte mártírként élik az életüket saját szabályaik miatt. Jellemző, hogy mereven betartják a diétára vagy edzésre vonatkozó utasításokat, a lelki gyakorlatokat vagy a munkarendet. Gondolkodásukat, világnézetüket szilárd meggyőződések uralják, túl szigorú elveket, hiedelmeket követnek függetlenül attól, hogy az jó, hasznos-e nekik vagy sem. Az érzéseit és természetes vágyát elnyomja, elfojtja, hajlamos megtagadni ezeket és tudatosan is büntetni önmagát. A tökéletességre törekszenek, példát szeretnének állítani mások elé; azonban megtagadják a megtapasztalásokat és az érzelmek megélését önmagukkal szemben. Lemondó az élet adta örömökkel és valódi vágyaival kapcsolatban.

Pozitív Rock Water – állapotban képes rugalmasan kezelni az önmagával szemben felállított elvárásokat, megváltoztatni a véleményét, lemondani önkorlátozó nézeteiről, ha fontosabb igazságot ismer fel. Megérti, hogy a belső harmónia előbbre való, mit a kívülről magunkra erőltetett viselkedés, ezért nagyobb szabadsággal éli az életét. Megtanulja, hogy az érzelmek világa erősebb. Életöröm jellemzi, lényének gyermeki oldalát is engedi érvényesülni. Tiszteletben tartja testi és lelki igényeit, érzi mikor melyiknek kedvezzen, engedjen. Átengedi magát belső irányításának, természetes fegyelmével mások példaképe. A Gyógyír segít visszaszerezni a rugalmasságot, a kreatív gondolkodást. Az ember képes újra élvezni az életet és mindent, amit tesz. Szenvedés nélkül él, képes elérni könnyen elérhető céljait, álmait.