Relaxáció

Mi a relaxáció?

A relaxáció olyan lelkiállapot, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. A cél a lelki béke, megnyugvás keresése.  De relaxálhatsz bármiért, ami jelenleg fontos az életedben, például a jobb egészségért, a szépségért, a koncentráltabb, éberebb figyelemért a mindennapokban, a kiegyensúlyozott érzelmekért, vagy valamilyen probléma megoldása érdekében is. Ilyenkor sikerül a környezetből kikapcsolódni.

A meditáció jelenlét. Megszűnik minden, az Itt és Most van. Sokan úgy vélik, a meditáció valami egzotikus dolog, ám nem az. Bárki, bárhol, bármikor képes meditálni, mindössze úgy, hogy elméjét egy bizonyos dologra összpontosítja, általában légzésünkre, de egy könyv olvasása, vagy épp mosogatás közben is elérhetjük ezt a relaxált állapotot. Általa mindenképpen boldogabb életet teremthetünk magunknak.

A meditációt és a relaxációt évezredek óta, több kultúrában alkalmazzák, mivel számtalan előnye van. Mind a testünkre, mind az elménkre, mind az érzelmeinkre hatást gyakorol.

A rendszeres relaxáció eredményeképpen:

-egészségesebbek leszünk, mert amikor a légzésünkre figyelünk, csökken a vérnyomásunk, lelassul a szívverésünk, nyugodtabbá válunk,                                                                                       

-élesedik az elménk, amely hatékonyabbá teszi a kommunikációnkat mind a munkahelyünkön, mind a társunk, a családunk, a barátaink körében,

-könnyebben tudunk koncentrálni, ezért kevésbé érezzük magunkat    leterheltnek,

-tudatosítjuk az érzelmeinket, ezért ritkábban fordul elő, hogy túlreagáljuk a dolgokat,

-hamarabb megtaláljuk a megoldást életünk azon területein, ahol úgy érezzük elakadtunk,

-közelebb kerülünk önmagunk, a körülöttünk lévő emberek, az életünk és életfeladatunk megértéséhez.

Ahhoz, hogy békességben, nyugalomban, egészségben és örömben

éljünk, a folyamatosan változó, durvább fizikai szintről, vissza kell

térnünk a finomabb energiák világába.

A relaxációk olyan mindennapokhoz segítenek hozzá, ahol a világ negativitásai egyre inkább elhalványulnak, és a belső békéd is egyre inkább kiteljesedik. Nyugalmad és a derűd pedig már nemcsak Neked fog örömet okozni, hanem mindenkinek akivel találkozol.