OAK (Tölgyfa)

Kulcstünetek: kimerült, de tovább küzd

„Azok számára, akik minden erejüket megfeszítve egészségükért, vagy a mindennapi élet dolgaiért küzdenek és harcolnak. Tovább próbálják egyik dolgot, a másik után, még akkor is, ha esetük kilátástalannak tűnik. Harcolnak tovább rendületlenül. Elégedetlenek önmagukkal, ha egy betegség meggátolja őket kötelezettségeik teljesítésében vagy mások segítésében. Bátor emberek, akik nagy nehézségek ellen harcolnak, nem adva fel a reményt és törekvéseiket.”

(Dr. Edward Bach: A tizenkét gyógyító)

Az Oak azoknak való, akik bátrak, erősek és megbízhatóak. Akkor van csak szükség erre az esszenciára, ha erejük fogytán van és elfáradtak. Azonban ilyenkor sem állnak meg, bármi történjen, nem törődnek fáradtságukkal. Erős kötelességtudat hajtja őket, mindig segítőkész, lelkiismeretes, megbízható emberek. Türelmesek, hajlamosak robotolni, amíg feladat van előttük, addig nem állnak meg. Makacsul tovább gürcölnek. Ha ereje megcsappan, vagy ha beteg lesz kudarcként éli meg állapotát, ám ő mindent megtesz gyógyulása érdekében.

Pozitív Oak – állapotban újra erős lesz az ember, így családja vagy munkatársai támaszává válik. Kitartó, hatalmas munkabírású és türelmes. Energiatartalékai nagyok, jól bírja a stresszt és a feszültséget. Sokat teljesít, de felismeri, hogy magával is kell törődnie a kötelezettségei mellett.