HORNBEAM (Gyertyán)

Kulcstünetek: „hétfő reggel” szindróma

„Azoknak, akik úgy érzik nincs elegendő szellemi vagy fizikai erejük, hogy az élet által a vállukra rakott terheket elbírják. A mindennapi élet megvalósításra váró eseményei túl soknak tűnnek számukra, bár feladataikat általában mégis sikeresen teljesítik. Azoknak, akik abban hisznek, hogy munkájuk könnyebb teljesítése érdekében előbb a lélek vagy test bizonyos részeit szükséges megerősíteni.”

 (Dr. Edward Bach: A tizenkét gyógyító)

A Hornbeam inkább szellemi, mint testi fáradtságra való, azokra az esetekre, amikor valaki úgy ébred, hogy kételkedik abban, meg tud-e felelni napi munkájának. Nem szeret szembenézni a nehézségekkel, kedvetlenül áll neki a napi teendőknek, pedig általában valamennyit képes elvégezni. Az emberek, amikor túlterheltnek érzik magukat vagy egyhangúnak az életüket, például, ha keményen készülnek egy vizsgára. Nincs bennük lelkesedés, csak halogatják a dolgokat.

Pozitív Hornbeam – állapotban megnő a saját erőbe és a megfelelés képességébe vetett hit. Helyreáll a szellemi frissesség, az életkedv és a sponteneitás, az élet újra élvezhetővé válik. A napi feladatokat energiával és tiszta fejjel kezdi meg, a munkát pedig lazítással ellensúlyozza.