HOLLY ( Magyal)

Kulcstünetek: irigy, féltékeny, gyűlölködő

„Azoknak, akiket időnként olyan gondolatok támadnak meg, mint a féltékenység, az irigység, a bosszúvágy, a gyanakvás. A bosszúság különféle állapotaira. Sokat szenvedhetnek önmagukban, amikor még gyakran nincs is valódi oka a boldogtalanságuknak.”

(Dr. Edward Bach: A tizenkét gyógyító)

A Holly az összeférhetetlen, keményszívű, néha esetleg kegyetlen vagy durva emberek gyógyíre. Az ilyen emberek belül szenvednek – sokszor indokolatlanul, nehezen költözik szeretet a szívükbe. A gyűlölet, az irigység és a féltékenység tölti ki gondolataikat. Tudatukon kívül bizonytalanság érzettől szenvednek, ezért gyanakvóak és támadóak. Nem tudnak szeretni, szinte csak haragot éreznek embertársaik iránt. A Holly olyan gyerekeknek is segíthet, akik féltékenyek testvéreikre.

Pozitív Holly – állapotban nagylelkűvé válnak az emberek. Képesek úgy adni, hogy nem várnak viszonzást. Együtt érzőek, szeretnek és szeretetre méltóak lesznek. Önzetlenség és megosztás lép a birtoklási vágy helyébe, még akkor is, ha nehézségekkel kell szembenézni. A belső harmónia lehetővé teszi, hogy örüljenek mások sikerének. Bach doktor szavaival: „A Holly megvéd minket mindentől, ami nem az egyetemes szeretet. A magyal megnyitja a szívet és egyesít minket az isteni szeretettel.”