CRAB APPLE (Vadalma)

Kulcstünetek: önértékelési zavar

„Ez a megtisztulás gyógyíre. Azok számára, akik nem egészen érzik tisztának önmagukat valami miatt. Gyakran ez látszólag egy jelentéktelen apróság, másoknál viszont ez akár egy komolyabb betegség is lehet, melyet szinte figyelmen kívül hagynak ahhoz az egy dologhoz képest, melyre koncentrálnak. Mindkét típus alig várja, hogy megszabaduljon attól a bizonyos a lelkükben elhatalmasodott dologtól, mely annyira fontosnak tűnik számukra, hogy azt meg kellene gyógyítani. Elkeseredetté válnak, ha a kezelés nem sikerül. Tisztító hatása lévén, ez a gyógyír megtisztítja a sebeket, ha a betegnek oka van feltételezni, hogy valamiféle méreg került a testébe, melyet k kell űzni.” 

(Dr. Edward Bach: A tizenkét gyógyító)

A Crab Apple tisztító hatással van a testre és a lélekre egyaránt. Azok számára ajánlott, akik tisztátlannak érzik magukat vagy téves önértékeléstől szenvednek. Elképzelhető, hogy megszállottan pedáns háziasszony, kényszeresen tisztaságmániás vagy rögeszmésen ragaszkodik jelentéktelen dolgokhoz, viselkedésekhez. A gyógyír segítséget nyújthat, amikor az ember szégyent és kellemetlen érzést érez bizonyos testi tünetek, például pattanások kapcsán. Jellemző az alacsonyabb rendű énkép.

Pozitív Crab Apple – állapotban az ember elfogadja önmagát olyannak, amilyen. Szellemi és testi megtisztulás, nyitott gondolkodás, az arányok helyes érzékelése jellemző. Rendet tart kívül és belül, megjelenésével vagy környezete tisztaságával kapcsolatban elégedettnek érzi magát. Jó érzéke van a magasabb rend és a nagyobb összefüggések iránt.