ColorSomatic

A ColorSomatic Cranio alapú intuitív érintésterápia, egy rendkívül szelíd, együtt-érző módja a támogatásra szorulók segítésének. Hatására a konkrét testi panaszok enyhítésén túl a gondolkodásbeli korlátok lebontására, és az érzelmi egyensúlyvesztések helyreállítására is alkalmas. A módszer lényegében annak a koponya - keresztcsonti rendszernek az elmélyült megfigyelését és harmónizálását jelenti, amelyben a teljes központi idegrendszer foglal helyet.

A ColorSomatic módszer alkalmazása során a kliens által intuitív úton választott szín árulkodik arról a cselekvésben is megmutatkozó lelki tendenciára való hajlamról, amely a döntései, reakciói mélyén (általában tudattalanul) megtalálható. Ezen problémák oldására bioinformációs* szereket alkalmazunk.

Ha felkeresel, különös dologgal fogsz találkozni. Az elfogadással, de nem a hétköznapi értelemben. Ezt tapasztalhatod akkor is, ha csak a fizikai testeddel azonosítod magadat. Én akkor is tisztelettel tekintek Rád. Csupán arra foglak kérni, ha nagyon el vagy akadva, hogy csináld másképp. Csináld úgy, hogy tudatában vagy annak, amit teszel. Bármilyen problémával jössz hozzám, ezzel a Hozzád-állással fogsz találkozni.

Én így: Elfogadással, figyelemmel, örömmel és szeretettel.

Lehet, hogy most nagyon is elesettnek érzed Magad, de én egy új felismerésre hívlak, hogy megélhesd:                                                   Annál, ami Te vagy, semmi nincs csodálatosabb.

Mindannyian céllal érkeztünk erre a világra, és ehhez mérten kaptuk a testünket. Formát a funkcióhoz. Lehet kicsi, lehet nagy, erőkifejtésre kifejezetten alkalmas, vagy a mozgásában jelentősen korlátozott. Sorsunk, rendelésünk írva van rajta. Életünk során aztán különböző lelki, gondolati, fizikai hatások érnek minket, amelyek következtében a forma megváltozik, és egyre nehezebben szolgálja azt a minőséget, amit itt ebben a világban meg kellene jelenítenünk. Félelmektől, kondícióktól, fizikai traumáktól kialakult görcsök, izomfeszültségek, megmerevedett, fájó testrészek akadályozzák, hogy a mindenség energiái, számunkra fontos információi szabadon áramolhassanak testünkben, rásimítva életünket írott sorsunk hullámaira. Ezen elakadások feloldására szolgál szelíd módszerünk. 

Célzott érintésekkel csökkenthetjük a tónusokat, oldhatjuk az extra feszültségeket. Ezzel egy időben, az eredeti szimmetriához közelítéssel hatást gyakorolunk a lelki, mentális folyamatokra is, hiszen minden szint azonnali hatást gyakorol a többire is.

A ColorSomatic a bennünk szunnyadó, mindenre hatással lévő öngyógyító képességek támogatásán keresztül hat, ezért nehéz lenne felsorolni alkalmazási területeit.

Eddigi tapasztalataink szerint eredményesen alkalmazható:  

 • -fejfájás, migrén, álmatlanság, idegfájdalmak,
 • -krónikus nyak-, és hátfájdalom,
 • -asztma, krónikus hörghurut, arcüreggyulladás, orr-fül-gégészeti  betegségek,
 • -lázas állapotok, fertőzések,
 • -krónikus fáradtság, kimerültség, stressz, feszültség, érzelmi  nehézségek, depresszió,
 • -hormonális problémák,
 • -szív-, és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás,  szédülés,
 • -motoros koordináció zavara,
 • -ortopédiai problémák, gerincbetegségek,
 • -fogászati és állkapocs ízületi problémák,
 • -baleseti agyi és gerincvelői sérülések, műtét utáni működési  zavarok,
 • -emésztési zavarok,
 • -menstruációs zavarok,
 • -terhesség alatti és azt követő problémák, szülési trauma,
 • -csecsemőkori zavarok, szoptatási nehézségek,  alvásproblémák, kólika,
 • -gyermekkori zavarok, hiperaktivitás, dyslexia

esetén.

 

* Bioinformációs szerek, azaz Pomanderek:

"A Pomander szó a francia "alma" szóból származik, és azokra az időkre utal, amikor a középkorban a tárgyaló termekben, almába tűzött füstölőket használtak a levegő és  tér tisztításának céljából. Úgy tartották, hogy a különböző illatok segítik a bírákat, hogy megfelelő ítéleteket hozhassanak. Az illatokat és párologtatókat ősidők óta használjuk, hogy különböző finom hatásokat gyakoroljunk környezetünkre és azok szereplőire. 

Az Aura-Soma pomanderei tulajdonképpen alkoholban oldott gyógynövénykivonatok. Mindegyik pomander 7x7, vagyis 49 gyógynövényt tartalmaz. Az eredeti, fehér vagy tiszta pomanderben ezeknek a gyógynövényeknek a tökéletes egyensúlya van, vagyis mindegyik összetevőből ugyanannyit tartalmaz.

A színes pomanderek is tartalmazzák mind a 49 összetevőt, ám egyikőjük (az adott színt leginkább tartalmazó) dominál a kivonatban...

...Használatuk során a szín pozitív aspektusait erősítve, úgymond kiegyensúlyoznak bizonyos területeket. A vörös például nemcsak a vörös csakra erejét növeli, hanem a komplementer területre, és a többi csakrára is hat. Hatásuk az aurában 2 - 2 és fél órán át kimutatható, de rendszeres használatuk állandó hatást fejt ki..."

(részlet Hermann Éva és Földesi Orsolya: A fény esszenciája című könyvéből)